Bu Blogda Ara

7 Ocak 2011 Cuma

TAVA BÖREĞİ



Malzemeler
3 yufka (2 yufkadan da oluyor)
2 yumurta
1 çay bardağına yakın sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt

İç Malzemesi

Sosis veya sucuk veya kaşar peynir veya beyaz peynir-maydanoz veya soğanlı kıyma

Yapılışı

Yumurta bir kapta çırpılır,içerisine süt,sıvı yağı ve yoğurt ilave edilir karıştırılır. Yağlanmış tavaya 1.yufka serilir kenarları dışa taşsın. 

2.yufkadan parçalar koparılıp serilir.(alt taban ince olmasın diye) Sosun yarısı dökülür. 2.yufkanın kalan kısmı parçalanıp konur. Tekrar sos dökülüp iç harç yerleştirilir.

3.yufka parçalanarak konur ve tekrar sos dökülür. Kenarlardan sarkan yufkayı da büzdürülerek böreğin üzerine kapatılır.Kapaklı tava da arkalı önlü kısık ateşte pişirin.

Üçgen şeklinde kesilip sıcak servis yapılır











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder