PATLICANLI MAKARNA
MALZEMELER:
- 400 gr istediğiniz çeşit makarna
- 2 tane orta boy soğan
- 3 tane sivribiber
- 3 tane domates
- 2 tane patlıcan
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3-4 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- patlıcanı kızartmak için; sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Patlıcanı alacalı soyun, iri küpler halinde doğrayıp su dolu bir kaba koyun, 1 yemek kaşığı tuzla karıştırıp yarım saat bekletin. Sürenin sonunda patlıcanları iyice yıkayın, sularını atması için avucunuzda sıkın ve kızgın yağın içine atarak kızartın, kağıt havluya çıkarıp bir kenarda bekletin.
- Makarnayı haşlamak için bolca suyu tencereye koyun, suya tuz ve biraz sıvıyağ atıp kaynamasını bekleyin, kaynayınca makarnaları haşlamaya başlayın.
- Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin, küçük doğranmış sivribiberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Domateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler halinde doğrayıp küçük doğradığınız sarımsaklarla beraber soğanlara katın, domates suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Ocaktan aldığınız harca biraz tuz, ketçap, şeker ve patlıcanları ekleyerek karıştırın.
- Makarnayı yemek tabaklarına paylaştırın ve üzerine sostan gezdirip servis edin.
- İsterseniz servisten önce makarna ve sosu karıştırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder