PATLICAN SALATA(babaganuş)
MALZEMELER:
- 5 tane bostan patlıcanı
- 1 kg yoğurt
- 6 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- tuz, zeytinyağı
YAPILIŞI:
- Yoğurdu bir tülbent üzerine alın ve en az 4-5 saat suyunu süzdürün.
- Patlıcanı ocakta ya da fırında közleyin, kabuklarını soyun, limon suyunu üzerine sıkın ve yine 4-5 saat limon suyunun içinde bekletin. Bu işlemleri bir gün önceden de yapabilirsiniz.
- Sürenin sonunda varsa patlıcanın koyu renkli çekirdeklerini temizleyin ve ince ince kıyın, yoğurt, ezilmiş sarımsak ve birazda tuz serperek karıştırın.
- Servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı gezdirip servis edin.
- Bekletme işlemlerini yapmadan da hazırlanabilir fakat denemelerim sonucu bu halinin daha lezzetli olduğuna karar kıldım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder