Bu Blogda Ara

8 Ocak 2011 Cumartesi

MANTI

Hamur Malzemesi

2 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz 
yeterince ılık su


İç Malzemesi

300 gr kıyma
3 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber / isteğe göre ayarlayabilirsiniz


Yapılışı



Hamur malzemelerini bir kaba alıp kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamurunuz dinlenirken iç malzemeyi hazırlıyoruz. Kıyma rendelenmiş soğanlar tuz ve karabiber yoğurulur. 


Hamuru düz bir zeminde açıyoruz. Ben öncelikle kestim kare kare, sonra kıymasını koydum.


Yeteri kadar suda tencerede haşlanarak üzerine yoğurtlu sarımsak onun üzerine nane ve kızgın yağlı pul biberi sosu dökülerek servis edilir.
 
Züleyha arkadaşımdan alıntıdır.Emeğine sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder