Bu Blogda Ara

7 Ocak 2011 Cuma

HAMSİ KUŞU

Malzemeler
500 gr iri hamsi
2 yumurta
1 demet maydanoz
2 adet soğan
yeterince sıvı yağ
mısır unu
karabiber
tuz

Yapılışı

Hamsileri temizleyin, iyice yıkayın kılçıklarını çıkarın. Tuz ve karabiberini serpin. Soğanları ince ince doğrayın. İnce kıyılmış maydanozları da ekleyin. Bir hamsinin üzerine bu harçtan koyun üzerine başka bir hamsi kapatıp kenarlarını kapatın. İyice yapışsın hamsiler birbirine. Önce yumurtaya sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın.

Not : Fileto haline getirdiğiniz (kılçığı alınmış yanları birbirinden kopmamış) hamsilerden ikili tanesini tezgahın üzerine alın. Hazırladığınız iç malzemeyi üzerine yayıp üzerini tamamen kapatacak şekilde diğer ikili hamsiyi yapıştırın. Avucunuzun içinde sıkarak köfte şeklini verin. Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Kızgın yağda ya da fırının ızgara bölümünde kızartın. Sıcak servis yapın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder