Bu Blogda Ara

8 Ocak 2011 Cumartesi

HAMSİLİ EKMEK

Malzemeler

1 Demet Pazı
Bir kase tuzlanmış Hamsi
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
4-5 adet sivri yeşil biber
1 demet maydanoz
3 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı sıvı yağ
Sıcak su

Yapılışı
Tuzlanmış salamura hamsiler suya konulup tuzu giderilir. Bir tencereye sıvıyağ alınır. Çok ince doğranmış, soğan, sarımsak, pazı, sivri biber, domates, tuzu giderilmiş hamsi eklenip kavrulur. Ilıtılır.



Sonra derin bir kaba alınır ve mısır unu ilave edilerek yoğurulur. Kıvamına göre sıcak su eklenerek yoğurulmaya devam edilir. (Kıvamı normal ekmek hamurundan daha akıcı olacak)

Yağlanmış tepsiye aktarılarak 180-200 derecede pişirilir, üzeri iyice kızardığında fırından alınır.

Not : Daha ekmek tadında isterseniz mısır ununun miktarı artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder