Bu Blogda Ara

10 Ocak 2011 Pazartesi

LİMONLU KEK

Malzemeler:
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri mikserde 5 dakika çırpın.
  2. Süt, limon suyu, sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tekrar çırpın.
  3. Unu ve kabartma tozunu karıştırın, kek harcına katıp mikserle çok az çırpın.
  4. Harcı yağladığınız 24-26 cm çapındaki kek kalıbına boşaltın, önceden ısınmış 175 dereceli fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder