Bu Blogda Ara

11 Ocak 2011 Salı

KOLAY PARFE


Malzemeler

2 su bardağı süt
2 poşet krem şanti
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 adet vanilya
1 paket labne peynir
Çilek
1 paket hanımeller damla çikolatalı bisküvi

Yapılışı

Süt ile krem şantiyi bir kapta mixer ile koyulaşıncaya kadar çırpalım.
Ayrı bir kapta yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpalım, krem şantiye ekleyelim.
Vanilya, labne ve toz şekeri ekleyip tekrar mixerle çırpalım.
Çilekleri minik küpler halinde doğrayıp karışımımıza ekleyelim.
Bisküvileri de un ufak etmeden iri parçalar halinde ufalayarak ekleyelim ve kaşık ile meyveler dağılmayacak şekilde karıştıralım.
Streç ile kaplanmış kalıba karışımımızı dökelim ve en az bir gece dondurucuda bekletelim.
Kalıbı servis tabağımıza ters çevirelim ve streçi dikkatlice parfemizden ayıralım. Dilimleyerek servis yapalım. Arzuya göre meyveli sos eşliğinde de ikram edilebilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder