Bu Blogda Ara

7 Ocak 2011 Cuma

ISPANAKLI ÇILBIR

Malzemeler

750 gram ıspanak
2 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 yumurta
1 bardak yoğurt
1 kahve fincanı sirke

Çılbır için 4 bardak su ve tuz.


Hazırlanışı

Yıkayıp, ayıkladığımız ıspanakları doğrayıp süzgece alarak suyunu süzelim. Tavaya sıvıyağı koyup küp şeklinde doğranmış soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurup ıspanakları ekleyelim. Ispanakları diriliğini kaybedene kadar kavurarak tuzunu, biberini ilave edip tavayı ocaktan indirelim. Servis tabağına sarımsaklı yoğurdu yayıp üzerine ıspanakları alalım. Uygun büyüklükte bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatalım. Sirkeyi ve tuzu ekleyelim. Yumurtaları düz bir servis tabağına kıralım ve yavaşça kaynayan suya teker teker aktaralım. Şeklini bozmadan, yumurta akları katılaşıp sarısının etrafinı sarana dek pişirelim. Yumurtaları delikli kepçe ile alıp ıspanakların üzerine yerleştirelim. Tereyağını kızdırıp kırmızıbiber ekleyerek yumurtaların üzerine gezdirelim. Yemeği ılık olarak servise sunalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder