Bu Blogda Ara

10 Ocak 2011 Pazartesi

İRMİK HELVASI

MALZEMELER:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2-3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 100 gr tereyağı ya da margarin
YAPILIŞI:
  1. Yağı küçük bir tencereye alın ve eritin. İçine fıstıkları ve irmiği alın.
  2. Kısık ateşte arada çevirerek irmiklerin rengi kahverengileşene kadar kavurun. (yaklaşık 20 dk. sürecek bu işlem)
  3. Son beş dakikada başka bir küçük tencereye suyu, sütü ve 1 su bardağı şekeri alın, kaynamaya başlarken ocaktan alın.
  4. Kavrulan irmiğe sütlü karışımı ekleyin (irmik tenceresinin kapağını sadece sıvının akacağı bir aralık bırakarak örtün ve o aralıktan sıvıyı dökün, böylece eliniz yanmaz ve ocağınız temiz kalır) ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  5. İrmik helvanızın üzerine 2 yemek kaşığı şekeri serpin ve 5 dakika demlenmeye bırakın, sürenin sonunda çatalla karıştırarak tel tel olmasını sağlayın ve servis edin.
Not: isterseniz şekerle beraber 2-3 yemek kaşığı hindistancevizi ya da antepfıstığı ekleyebilirsiniz.
Malzemeler 4-6 kişilik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder