Bu Blogda Ara

7 Ocak 2011 Cuma

FIRINDA HAMSİ BUĞULAMA

Soğanlar halka şeklinde doğranır. Hamsiler kılçıklarından ayrılır ve yıkanır. Maydanoz ince ince kıyılır.Limonlar dilimlenir. Arzuya göre sarımsak ince ince kıyılır.

Hafifçe yağladığın tepsiye (yada altına yağlı kağıtta serebilirsiniz) balıklar sıra halinde dizilir. Üzerine halka halka doğradığımız soğanlar dizilir. Soğanların üzerine sarımsağı, yuvarlak kestiğin domatesleri ve incecik doğradığımız maydanoz ilave edilir.


En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirilir. Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine de biraz zeytinyağı gezdirilir ve orta ısılı fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder