Malzemeler:
125 gr. margarin yada tereyağ (eritilmiş...birazını sıvıyağ yapabilirsiniz ben öyle yapıyorum )
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı şeker
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu (yada 1 tatlı kaşığı karbonat)
İçi için:
4 orta boy elma
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
kırılmış ceviz
Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup, rendeliyoruz. Şeker ekleyip, hafif ateşte 15-20 dk. pişiriyoruz. Oda sıcaklığında erittiğimiz margarini (tereyağ) sıvı yağ karışımını, yoğurdu, şekeri ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Unu da ekleyip, yumuşak ama ele yapışmayan hamur elde ediyoruz. Daha sonra hamurumuzu 15-20 dk. dinlendiriyoruz.
Bu arada ocaktaki elma rendesi pişmişse, biraz soğumasını bekleyip, tarçın ve ceviz ilave ederek karıştırıyoruz.
Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle daire şeklinde açıyoruz ve içine hazırladığımız tarçınlı-cevizli elmayı koyuyoruz. Sonra da poğaça gibi kapatıyoruz ve yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk. kadar pişirip, üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.
Not: Şekil vermede hamuru oklavayla tabak büyüklüğünde açıp t ve çarpı şeklinde kesip sigara böreği gibi de sarabilirsiniz ben öyle yapıyorum daha bereketli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder