Bu Blogda Ara

8 Ocak 2011 Cumartesi

DAMAT PAÇASI

PAÇA


3-4 Yufka
250 Gr tereyağı
2 tane tavuk but ve bir tavuk göğsü
Yarım kilo yoğurt
4-5 diş sarımsak
Pul biber
 Tuz

2 tavuk butu ve bir tavuk göğsü suda haşlanır. Haşlanmış tavukla bir başka tabağa alınıp didilir. Tepsi boyutunda 4 yufka tepsiye üst üste koyulup taşan kısımlar alınır ve tepsiye eklenir ve kare kare kesilir. 250 gr tereyağı bir tavada eritilip tepsinin içine dökülüp fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişilir ve soğumaya bırakılır. Haşlanmış tavuğun suyu ( tavuk suyu sıcak olmalı ) soğuk olan tepsiye dökülür.. Tepsi tekrar fırına verilir ve tavuk suyunu yufkaların çekmesi beklenir.Bu sırada yoğurdun içine sarımsaklar rendelenir ve bira tuz eklenerek karıştırılır. Bu karışım suyunu çekmiş olan yufkanın üzerine dökülür ve üzerine didilmiş tavuklar koyulur pul biberle servis yapılır..
Alıntıdır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder