ÇITIR TAVUK
MALZEMELER:
- 3 parça tavuk göğüs eti
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- köri, kırmızı pulbiber, kimyon, karabiber, tuz
- 2 tane yumurta
- un ve mısır unu
- kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Tavuk etini işaret parmağınız kalınlığında ve uzunluğında kesin.
- Süt, sıvıyağ ve baharatları derin bir kapta karıştırın.
- Tavukları hazırladığınız karışıma katın ve hepsini beraberce harmanlayın.
- Kabın üzerini kapatıp buzdolabına alın ve en az bir saat dinlenmeye bırakın. İşiniz varsa gece ya da sabah hazırlayıp akşama pişirebilirsiniz, böylece daha lezzetli olurlar.
- Dinlenen etleri silkeleyerek önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son mısır ununa batırıp çok iyi kızdırdığınız sıvıyağda kızartın. (Patates kızartır gibi bol yağda kızaracaklar)
- Kızaran tavukları kağıt havlu üzerinde bekletip yağını süzünce sıcak sıcak servis edin
Malzemeler 8-10 kişilik, kalabalık değilseniz yarım ölçü yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder