Bu Blogda Ara

10 Ocak 2011 Pazartesi

BUĞDAYLI ISPANAK KÖKÜ

MALZEMELER:
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 çay  bardağı haşlanmış aşurelik buğday
  • 1 tane küçük boy havuç
  • 250Kg ıspanak kökü
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • tuz, karabiber, zeytinyağı
  • nar ekşisi
YAPILIŞI:
  1. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında hafif öldürün.
  2. Havuçların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın, soğanlara ilave edip kavurun, salçayı katıp 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  3. Havuçların üzerine ıspanak kökünü ve buğdayı alın, suyunu ve baharatlrını katıp karıştırın, önce harlı sonra kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
  4. Tabaklara alıp üzerine istediğiniz kadar nar ekşisi gezdirin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder