BUĞDAYLI ISPANAK KÖKÜ
MALZEMELER:
- 1 tane orta boy soğan
- 1 çay bardağı haşlanmış aşurelik buğday
- 1 tane küçük boy havuç
- 250Kg ıspanak kökü
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- tuz, karabiber, zeytinyağı
- nar ekşisi
YAPILIŞI:
- Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında hafif öldürün.
- Havuçların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın, soğanlara ilave edip kavurun, salçayı katıp 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Havuçların üzerine ıspanak kökünü ve buğdayı alın, suyunu ve baharatlrını katıp karıştırın, önce harlı sonra kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
- Tabaklara alıp üzerine istediğiniz kadar nar ekşisi gezdirin ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder